Ο κ. Κόνσολας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, που για ακόμη μία φορά φέρνει με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή και αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πολυνομοσχέδιο συρραφής», αφού τα περισσότερα άρθρα δεν συνάδουν με τον τίτλο του νομοσχεδίου.
 
Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μεθόδευση ίδρυσης του τμήματος διοίκησης τουρισμού στη Χίο και όχι στη Ρόδο, καθώς και στη μεθόδευση από την κυβέρνηση κατάργησης του Ινστιτούτου Τουριστικής Έρευνας με έδρα τη Ρόδο, όπως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
 
«Είναι κάτι περισσότερο από σαφές, ότι για κάποιους στην κυβέρνηση, η Ρόδος δεν δικαιούται θέση στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης και των τουριστικών σπουδών.
 
Ποια, η Ρόδος! Ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός, το σταυροδρόμι πολιτισμών και ιστορίας, η Ρόδος της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. 
 
Σαφέστατα υπήρχε μεθόδευση. Εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε θάψει το θέμα, με στόχο να ακυρώσει τη δημιουργία τμήματος διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο.
 
Σε αυτή τη μεθόδευση, είτε εκούσια, είτε ακούσια συνέπραξε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την εκκωφαντική σιωπή του. Δεν σεβάστηκε την απόφαση της Συγκλήτου του Νοεμβρίου του 2014 και δύο χρόνια μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, παίρνει μια εντελώς αντίθετη απόφαση με την αρχική και προτείνει να γίνει στη Χίο το τμήμα αντί για τη Ρόδο.
 
Για τέτοια αξιοπιστία μιλάμε.
 
Και περιμένω να δω ποιοι από τους συναδέλφους Βουλευτές συναινούν με το άρθρο 26», τόνισε ο κ. Κόνσολας.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απομακρύνθηκε και αποξενώθηκε, πλέον, από τη Ρόδο και αυτή είναι μια εξέλιξη που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον αφού οδηγεί  στη συρρίκνωσή του.
 
Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
 
«Μία είναι η λύση: η ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.
 
Η κυβέρνηση, όμως, θεσμοθετεί αποσπασματικά ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης, χωρίς να υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. 
 
Η Ρόδος, στην πορεία του χρόνου, θα διεκδικήσει το αυτονόητο: να γίνει ο βασικότερος πυλώνας τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο προσελκύοντας  χιλιάδες φοιτητές.
 
Πρέπει να αντιληφθούμε την πραγματικότητα και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου, που προσελκύει χιλιάδες φοιτητές, καθώς και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη, από τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων και για την τοπική οικονομία, αλλά και για το επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης.
 
Πρέπει να αντιληφθούμε επίσης, ότι η τουριστική εκπαίδευση είναι η προοπτική για τη χώρα και να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο μέλλον.
Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει απάντηση την ώρα που πρέπει».