Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, στην πρόταση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για να δοθούν ενισχύσεις όχι μόνο στους κτηνοτρόφους των νησιών που είναι γαλακτοπαραγωγοί, αλλά και σε αυτούς που είναι κρεατοπαραγωγοί στα νησιά που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικαλείται την αρχική απόφαση 85/14538/8-2-2017 που εκδόθηκε και περιορίζει τις ενισχύσεις μόνο στους γαλακτοπαραγωγούς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να αξιοποιήσει τον κανονισμό 1613 και να επεκτείνει τις ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους που είναι παραγωγοί κρέατος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 90% των κτηνοτρόφων της Κω, αλλά και πολλοί κτηνοτρόφοι της Λέρου να μην δικαιούνται ενίσχυσης.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού στα νησιά του Αιγαίου είναι ίδιες για όλους τους κτηνοτρόφους και θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι κτηνοτρόφοι που είναι κρεατοπαραγωγοί στους δικαιούχους της ενίσχυσης.

Κατά δεύτερο λόγο, υπάρχει σύγχυση για το τι ακριβώς θα ισχύσει, σε ό, τι αφορά στις ενισχύσεις, για τους κτηνοτρόφους που παράγουν κρέας και γάλα, ως μικτού τύπου εκμεταλλεύσεις».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Απάντησης του Υπουργού.

Απάντηση_Έκτακτη οικονομική ενίσχυση κτηνοτρόφων-γαλακτοπαραγωγών μικρών νησιών Αιγαίου