Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πετράκης, οι Πρόεδροι, κ.κ Καλοπίτας και Μακρής, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Αφάντου και Αρχίπολης και πολίτες της περιοχής.
 
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου, που θα επαναληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, και η οποία όπως επισήμανε ο κ. Κόνσολας: «πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου συμφέροντος και ανταποδοτικότητας για την τοπική κοινωνία».
 
Καταγράφηκαν τα προβλήματα της σχολικής στέγης και αναζητούνται χώροι για την ανέγερση νηπιαγωγείο και δημοτικού προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες.
 
Τέθηκε το πρόβλημα του αποχετευτικού στα Κολύμπια και στην Αρχίπολη αλλά και τη σύνδεση με τον αγωγό Αρχάγγελος-Βόδι.
 
Ο Μάνος Κόνσολας στην τοποθέτησή του τόνισε:
 
«Η αξιοποίηση του γκολφ, μετά από πολλά χρόνια, δεν δημιουργεί μόνο θέσεις εργασίας αλλά αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή.
 
Yπάρχει, εκτός όλων των άλλων, η δυνατότητα ανάδειξης του υδροβιότοπου στον ποταμό Λουτάνη, η δημιουργία οικολογικών μονοπατιών και διαδρομών δια μέσου του δάσους της Αρχίπολης.
 
Εκτιμώ, επίσης, ότι μετά τη διαπλάτυνση της Ρόδου-Λίνδου απαιτείται η χάραξη κάθετων και περιφερειακών οδών, που δεν θα συμβάλλει μόνο στη διευκόλυνση της μικροκυκλοφορίας αλλά και θα  δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης».