Στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τα Τουριστικά και Ταξιδιωτικά Γραφεία και τις συναφείς επιχειρήσεις του κλάδου, ως προωθητικούς πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού μας.
Ο κ. Κόνσολας τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Τουριστικού Επιμελητηρίου, μία ιδέα που έχει, πλέον, ωριμάσει, ενώ επισήμανε ότι: «τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου δεν την επιβάλλει η Πολιτεία, την επιβάλλουν οι ίδιες οι ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων, η ανάγκη ενιαίας έκφρασης και εκπροσώπησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού».
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κεφάλαια ή ένταξης σε προγράμματα για την παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Εκτιμώ ότι μέσα από την Ψηφιακή Σύγκλιση μπορεί να δημιουργηθεί τομεακό πρόγραμμα που θα απευθύνεται στη χρηματοδότηση τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές και τη λειτουργία τους, με καινοτόμες υπηρεσίες. Η εισαγωγή και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα, συμβαδίζει με την κυρίαρχη τάση αλλά και τις συνήθειες των καταναλωτών σε διεθνές επίπεδο».
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στη διευκόλυνση και απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης βίζας, με άμεσες κινήσεις, όπως η αύξηση του αριθμού των Visa Centers, η χορήγηση ηλεκτρονικής βίζας και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών διοικητικής ευελιξίας.