Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τους πολίτες της Πάτμου, με τους δασικούς χάρτες που αμφισβητούν τις περιουσίες τους, ζητά ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας υπενθυμίζει ότι στην ομιλία του στη Βουλή στις 10 Απριλίου 2017, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες, είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε νησιά, όπως η Πάτμος, και τα οποία προσλαμβάνουν, πλέον, εκρηκτικές διαστάσεις αφού αμφισβητούνται ιδιωτικές περιουσίες.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της Πάτμου, με αποτέλεσμα το  80% του νησιού να θεωρείται αυτή τη στιγμή δασική έκταση και οι πολίτες του νησιού να προσπαθούν να διασώσουν και να υπερασπιστούν τις ιδιοκτησίες τους, μέσα σε κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας αλλά και με μεγάλο οικονομικό κόστος.

Παράλληλα, θέτει και τη διάσταση της αναπτυξιακής προοπτικής, αλλά και της ίδιας της φερεγγυότητας του Κράτους, επισημαίνοντας τις περιπτώσεις εκείνες που πολίτες αγόρασαν εκτάσεις και ακίνητα για να επενδύσουν στο νησί με βάση αυτά τα δεδομένα, πληρώνοντας, μάλιστα, και τους σχετικούς φόρους και τις συνακόλουθες υποχρεώσεις στο Κράτος.

Το Κράτος, όμως, έρχεται σήμερα, αφού έχει εισπράξει αυτά τα έσοδα, να  αμφισβητήσει τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

1.03.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ