Η κυβέρνηση κατάλαβε ότι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου υπάρχουν κοινοί κανόνες για όλους και αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών.
 
Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα, ασχέτως του τι λέει, αποδέχθηκε την παράταση του προγράμματος, αποδέχθηκε την αξιολόγηση από την τρόικα, η οποία πλέον θα αποκαλείται ‘’θεσμοί’’, εγκατέλειψε τη διαγραφή χρέους και τις εξαγγελίες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, μια και στηρίζονταν σε λεφτά που δεν υπήρχαν. Η κυβέρνηση αποδέχεται και μεταρρυθμίσεις αλλά και αποκρατικοποιήσεις, που υποτίθεται ότι θα ακύρωνε με ένα νόμο και με ένα άρθρο.
 
Το κείμενο της συμφωνίας τετράμηνης παράτασης, πέρα από τα προβληματικά του σημεία, είναι μία πρώτη κίνηση εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας με τους εταίρους της. Είναι μια στροφή του κ.Τσίπρα προς το ρεαλισμό, αποδέχεται ότι δεν υπάρχει πορεία έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
 
2. Τι  πρέπει να γίνει για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά; 
 
Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση  γιατί υπάρχει και δόλος αλλά και άγνοια σε όσους ανακινούν το θέμα.
 
Στην επιστολή του κ.Βαρουφάκη προς το Eurogroup υπάρχει σκόπιμη ασάφεια που κρατά ανοιχτό το θέμα, ασχέτως των δηλώσεων και των διαψεύσεων του κ.Υπουργού. Πρόκειται για επικίνδυνες διατυπώσεις που θα τις βρούμε μπροστά μας.
Υπήρξε άμεση αντίδραση από την πλευρά μας. Πέρα από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα εγώ στη Βουλή, κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν και η ευρωβουλευτής κ.Σπυράκη. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δεν αποτελούν προνόμιο ούτε πρόκειται να λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
 
Κάτι ακόμα, ίσως το πιο σημαντικό: να αντιληφθούμε όλοι ότι η υπεράσπιση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν είναι υπόθεση ενός βουλευτή ή ενός κόμματος. Είναι υπόθεση όλων μας.
 
3. Πιστεύετε πως θα τεθεί σε εφαρμογή  και άλλο μνημόνιο  στα πλαίσια της νέας συμφωνίας;
 
Οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης αλλά και το κλίμα αστάθειας και αποσταθεροποίησης, αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.
 
Σας υπενθυμίζω ότι στα μέσα του Νοέμβρη μιλούσαμε για το κλείσιμο της αξιολόγησης και του προγράμματος και ήταν στο τραπέζι η συμφωνία για την προληπτική πιστωτική γραμμή που θα επέτρεπε στη χώρα να βγει με ασφάλεια στις αγορές.
 
Σήμερα αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει.
 
Δυστυχώς ο Σύριζα επέλεξε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει το τελευταίο τρίμηνο ενώ υπήρξε και εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, μαζί βεβαίως με την υποχώρηση της αξιοπιστίας της χώρας και της έλλειψης εμπιστοσύνης που υπάρχει πλέον ανάμεσα στους εταίρους μας σε σχέση με τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
 
Αυτή τη στιγμή, με πλήρη ειλικρίνεια, σας δηλώνω ότι ανησυχώ για το γεγονός να ξαναγυρίσουμε τρία χρόνια πίσω και να ακυρωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια που έκανε η χώρα. Προϋπόθεση για να μην συμβεί αυτό είναι να πει πλέον η κυβέρνηση την αλήθεια σε όλους όσους πιστεύουν ακόμα σε ψευδαισθήσεις. Γιατί ο κ.Τσίπρας έχει αντιληφθεί πλέον ποια είναι η πραγματικότητα.
 
4. Ανοίγει και επίσημα το κεφάλαιο «εκλογική ήττα» της ΝΔ και η επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα της ΝΔ την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Τι έφταιξε τελικά και δεν κέρδισε η ΝΔ την εμπιστοσύνη των πολιτών;
 
Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων πολιτών υιοθετώντας έναν υπεύθυνο και μετριοπαθή λόγο από τον οποίο θα απουσίαζαν οι μεγάλες και οι υπερβολικές δόσεις φόβου.
 
Σήμερα διαπιστώνουν όλοι, ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν επιβεβαιωθεί και δικαιώνονται από την ίδια την εξέλιξη των γεγονότων. Όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, ότι η Ευρώπη είναι αυτή που παρέχει χρηματοδοτική ασφάλεια στη χώρα αλλά και τους απαραίτητους αναπτυξιακούς πόρους.
 
Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη οφείλει να δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην υπεροχή των θέσεων και των ιδεών της, να επιλέγει την πολιτική αντιπαράθεση. Την αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα και χαρακτηριστικά.
 
5. Πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ καθώς κορυφαία στελέχη συνεχίζουν να ασκούν κριτική για την τακτική που ακολουθήθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;
 
Είμαι μακριά από τις λογικές της ανθρωποφαγίας.
 
Αυτό που προέχει είναι να ξαναγίνει μεγάλη και πολυσυλλεκτική η κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Ο δρόμος για να το πετύχουμε αυτό δεν περνάει μέσα από καλλιστεία προσώπων ούτε από την πρόταξη προσωπικών στρατηγικών. Σαφώς υπάρχουν πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, θέματα που αφορούν τη φυσιογνωμία αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.
 
Η μεγάλη όμως κεντροδεξιά εξαρτάται από τη δυνατότητα μας να προσφέρουμε μια κυβερνητική πρόταση που θα δίνει ελπίδα, θα είναι σύγχρονη και ρεαλιστική.
 
Η διαμόρφωση αυτής της πρότασης είναι το μείζον και έπονται τα πρόσωπα.
 
Σε ό,τι με αφορά, ότι έχω να πω θα το πω στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και στα αρμόδια όργανα. Δεν συμμετέχω ούτε σε γεύματα ούτε σε ομαδοποιήσεις.
 
6. Ειδικά στα Δωδεκάνησα πιστεύετε πως η ΝΔ πήγε καλά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι έμεινε με μια έδρα;
 
Η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα κινήθηκε σε υψηλότερα ποσοστά από το πανελλαδικό της ποσοστό, ο εκλογικός νόμος όμως την περιόρισε σε μία έδρα.
 
Θεωρώ ότι οι εκλογές τελείωσαν και οι πολίτες πλέον έχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα ενώ και η χώρα κινείται σε οριακά επίπεδα. Αυτό που προέχει είναι να κάνουμε με ασφάλεια τα επόμενα βήματα και με το λιγότερο δυνατό κόστος.
 
Τους πολίτες δεν τους απασχολούν οι κομματικοί ή ακόμα χειρότερα οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, τη στιγμή που η χώρα είναι κυριολεκτικά στον αέρα και κυριαρχεί κλίμα ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης.
 
 
7. Πόσο επηρεάζει τον τουρισμό μας, αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί;
 
Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού.
 
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί η δυναμική του τουρισμού μας, που επιβεβαιώθηκε την τελευταία διετία. Η κυβέρνηση οφείλει να είναι προσεκτική στους χειρισμούς της και ιδιαίτερα στις εξαγγελίες της. Οι κρατήσεις αλλά και η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του τουριστικού ρεύματος εξαρτώνται από το κλίμα πολιτικής σταθερότητας.