Το συγκεκριμένο όριο των 100 ενσήμων συνιστούσε μία κατάφoρα άδικη αντιμετώπιση επαγγελματικών ομάδων που μαστίζονται από την ανεργία, όπως ο κλάδος των οικοδόμων αλλά και των εποχικά απασχολούμενων.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε θέσει εδώ και καιρό το ζήτημα της αναγκαιότητας διορθωτικών παρεμβάσεων στο Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να επανέλθει το όριο των 50 ενσήμων που ίσχυε, πριν από την ψήφιση του νόμου που ανέβαζε το όριο στα 100 ένσημα.
 
Το Υπουργείο Εργασίας, τις επόμενες ημέρες, θα φέρει προς ψήφιση ειδική νομοθετική ρύθμιση για να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στις οικογένειές τους, Το μέτρο αφορά στους εργαζόμενους που έχουν 50 ένσημα είτε τον τελευταίο χρόνο είτε το τελευταίο 15μηνο.
 
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
 
«Τα δημοσιονομικά περιθώρια μπορεί να είναι περιορισμένα, υπάρχει, όμως, τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αδικίες όπως αυτή που έθετε το όριο των 100 ενσήμων για το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.
 
Οι άνθρωποι που πλήττονταν από αυτή τη ρύθμιση ήταν οικοδόμοι, ένας κλάδος που μαστίζεται από την ύφεση και την ανεργία και οι απασχολούμενοι σε εποχικές εργασίες. 
 
Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, με διαβεβαίωσε ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει ως όριο τα 50 ένσημα και μάλιστα όχι για τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή το 2012, αλλά για το τελευταίο 15μηνο.
 
Αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να ανανεώνουν τα βιβλιάρια ασθενείας και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».