Ο Βουλευτής τονίζει, ότι οι εικόνες ενός πεπαλαιωμένου και σάπιου οχήματος, το οποίο πολλές φορές ακινητοποιείται λόγω βλάβης, είδαν το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο, και δεν περιποιούν τιμή για την Πολιτεία. Μια Πολιτεία που ζητά από τους χίλιους κατοίκους της Κάσου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος, αλλά η ίδια δεν μπορεί να τους εγγυηθεί το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια υγεία.
 
Ο κ. Κόνσολας πέρα από την άμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου ζητά και την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου με έναν γιατρό, αφού ο μοναδικός που υπηρετεί στο νησί δεν μπορεί να πάρει ούτε άδεια, ενώ δεν μπορεί να καλύψει και όλες τις ανάγκες, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κόνσολα:
 
 
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2017
Αρ.Πρ.:    3073/1/2/2017
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
 
 
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας
 
ΘΕΜΑ : «ʼμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου στην Κάσο και επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στο νησί».
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η Πολιτεία οφείλει να δείχνει, έμπρακτα, το ενδιαφέρον της για την κάλυψη των αναγκών στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.
Υπάρχουν μικρά νησιά, όπως η Κάσος, που το ενδιαφέρον αυτό παραμένει στα λόγια, αφού κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη αυτών των αναγκών.
 
Αυτή τη στιγμή στην Κάσο, οι διακομιδές πραγματοποιούνται με ένα ασθενοφόρο το οποίο, κανονικώς, δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί.
Οι εικόνες ενός πεπαλαιωμένου και σάπιου οχήματος, το οποίο πολλές φορές ακινητοποιείται λόγω βλάβης, είδαν το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο και δεν περιποιούν τιμή για την Πολιτεία.
 
Επιπλέον είναι επικίνδυνο ακόμα και να κυκλοφορεί.
Μια Πολιτεία που ζητά από τους χίλιους κατοίκους της Κάσου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος αλλά η ίδια δεν μπορεί να τους εγγυηθεί το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια υγεία.
 
Πέρα από την έλλειψη ασθενοφόρου, το οποίο κινείται χάρη στην προσπάθεια εθελοντών, η Κάσος χρειάζεται έναν ακόμα γιατρό αφού ο μοναδικός που υπάρχει στο νησί δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ενώ είναι φύσει αδύνατον να πάρει άδεια. Με αυτό τον τρόπο, ο γιατρός υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.Εάν γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μοναδικό ασθενοφόρο στην Κάσο αλλά και την επικινδυνότητα που υπάρχει. Προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του με νέο 
ασθενοφόρο;
 
2.Εάν το Υπουργείο προτίθεται να ενισχύσει με έναν ακόμα γιατρό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου.
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου