Την ανάγκη εκπαίδευσης των στελεχών του τουριστικού κλάδου ανέδειξε ως κεντρικό ζήτημα ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Τριβιζάς στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα.

“Η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει ποιοτική και πιστοποιημένη εκπαίδευση μέσα στο πλαίσιο του παραγωγικού Υπουργείου Τουρισμού” τόνισε ο κ. Τριβιζάς δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού που σε συνδυασμό με την ευεξία, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού γαστρονομικού προϊόντος και πρότεινε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη στοχευμένη προβολή των τοπικών μας προϊόντων.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη μετεξέλιξης της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας με άξονα την τουριστική εκπαίδευση, που θα στοχεύει πλέον στην ανταγωνιστικότητα και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά, ώστε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού να αποτελέσει σταθμό για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και να βάλει την Ελλάδα στις υψηλότερες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.