Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά τη στήριξη των μελισσοκόμων της Ρόδου, της Καλύμνου και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου που είχαν μελισσοκομικές εγκαταστάσεις στη Ρόδο, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Τονίζει ότι η υπουργική απόφαση  89/25871 συμπεριλαμβάνει μελισσοπαραγωγούς συγκεκριμένων περιφερειακών ενοτήτων στους δικαιούχους έκτακτης χρηματοδοτικής στήριξης, αλλά εξαιρεί τους μελισσοπαραγωγούς της Δωδεκανήσου, παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν τις σχετικές δηλώσεις στον ΕΛΓΑ.

Αναφέρει ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη στήριξή τους, αφού αποδεδειγμένα υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας, προτείνει, στο πλαίσιο της επικείμενης αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να συμπεριληφθούν ως αποζημιωτικά αίτια οι φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα για τις μελισσοκομικές καλλιέργειες.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των μελισσοκόμων.

23.02.2024, ΕΡΩΤΗΣΗ_Ανάγκη στήριξης των μελισσοκόμων της Δωδεκανήσου που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές