Με παρέμβαση και πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει και θετική εισήγηση από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης.

Αναφέρει ότι, σύμφωνα με αυτή την εισήγηση-πρόταση, στο Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κω θα φοιτήσουν αρχικά 38 μαθητές, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την ενοικίαση κτιρίου για να στεγαστεί το Σχολείο.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου λειτουργεί ένα και μοναδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό μόνο στη Ρόδο, ενώ όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία  συνηγορούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η δημιουργία του Σχολείου θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, στις οποίες αναγκαστικά φοιτούν αυτή τη στιγμή λόγω της έλλειψης ενός Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

«Η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας», αναφέρει ο κ. Κόνσολας που ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να εγκρίνει την πρόταση ίδρυσης Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της πρότασης του Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Παιδείας.

23.04.2024, ΕΡΩΤΗΣΗ_Ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω