Σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Πάτμου είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Λευτέρη Πέντε και δημοτικούς συμβούλους στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών δήμων.

Ο Μάνος Κόνσολας χαρακτήρισε θετική τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι νησιωτικοί δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής στους υπαλλήλους τους, μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει να υπάρξει άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, το Σωματείο Λεμβούχων του νησιού, ενώ επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο.

Έκανε λόγο για μία «δύσκολη χρονιά στον τουρισμό, για την οποία πρέπει να έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη βέλτιστης προετοιμασίας προκειμένου να μπορούν να διεξάγονται rapid test σε μικρά νησιά και να εκδίδονται άμεσα τα αποτελέσματα, που είναι απαραίτητα για την αναχώρηση των τουριστών.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας στις επαφές και συναντήσεις του με επιχειρηματίες και πολίτες, αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο και τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε και έγιναν αποδεκτές, όπως η αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης και επιδότησης του Αναπτυξιακού Νόμου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο που  προβλέπει επιχορήγηση 100% των επενδυτικών σχεδίων.

 

Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι μία εξέλιξη που  δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό μας, βοηθά να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο επιχειρηματικά σχέδια, υπενθυμίζοντας ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο είχαν αποκλειστεί οι τουριστικές επιχειρήσεις από το καθεστώς ενίσχυσης 100%, ενώ είχαν καθοριστεί χαμηλά ποσοστά επιδοτήσεων για το Νότιο Αιγαίο.

Ειδική ενημέρωση είχε ο Βουλευτής

Δωδεκανήσου για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νησί, δεσμευόμενος να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.