Δύο σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του νοσοκομείου Καλύμνου αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας με παρέμβασή του στον Υπουργό Υγείας.

Πρόκειται για το θέμα της ενεργοποίησης και λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, αλλά και για την κάλυψη των κενών θέσεων των δύο καρδιολόγων που αποχωρούν σε λίγο καιρό.

Ο Βουλευτής που τονίζει ότι το νοσοκομείο Καλύμνου, καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού αλλά και των όμορων νησιών, γεγονός που  σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υγείας, ζητά:

– Να επιταχυνθεί η πρόσληψη των τεχνολόγων που θα επιφορτιστούν με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου για τους οποίους προκηρύχθηκαν οι σχετικές θέσεις.

– Να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα με την αποχώρηση των δύο καρδιολόγων, με την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα στο Υπουργείο Υγείας.

 

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2021

Α.Π: 818/2-11-2021

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των επικείμενων κενών θέσεων στο νοσοκομείο Καλύμνου και λειτουργία του αξονικού τομογράφου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το νοσοκομείο Καλύμνου, καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού αλλά και των όμορων νησιών.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Ο εξοπλισμός του νοσοκομείου με αξονικό τομογράφο αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, πρέπει, όμως, να τεθεί σε λειτουργία.

Προέχει η πρόσληψη των τεχνολόγων που θα επιφορτιστούν με τη λειτουργία του για τους οποίους προκηρύχθηκαν οι σχετικές θέσεις.

Ένα δεύτερο κομβικό σημείο είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα με την αποχώρηση των δύο καρδιολόγων.

Προέχει η κάλυψη αυτών των θέσεων αφού πρόκειται για μια μείζονος σημασίας ειδικότητα.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σε ό, τι αφορά στην τοποθέτηση των τεχνολόγων, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλύμνου.
  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σχετικά με το κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρηση των δύο καρδιολόγων του νοσοκομείου;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου