Την άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων με ειδικότητα τραυματιοφορέα για την ενίσχυση και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου της Ρόδου, ζητά με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην παρέμβασή του επισημαίνει ότι η έλλειψη τραυματιοφορέων  είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου από τα χειρουργεία και τις κλινικές έως το τμήμα επειγόντων περιστατικών και τη μεταφορά ασθενών.

Αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η οργανική δύναμη του νοσοκομείου σε τραυματιοφορείς προβλέπει 43 τραυματιοφορείς, αυτή τη στιγμή  υπάρχουν 18 μόνιμοι τραυματιοφορείς και 6 επικουρικοί, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν απαλλαγεί για διάφορους λόγους.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις προσωπικού με ειδικότητα τραυματιοφορέα, τα τελευταία χρόνια, που δεν έχουν αναπληρωθεί με προσλήψεις νέου και μόνιμου προσωπικού.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η έλλειψη τραυματιοφορέων έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης ειδικότητας να έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους, προκειμένου να καλύπτονται οι βάρδιες και οι ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τους οφείλονται ρεπό αλλά και άδειες από το 2022 και το 2021.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

11.09.2023, ΕΡΩΤΗΣΗ_Ενίσχυση του νοσοκομείου της Ρόδου με τραυματιοφορείς