Σε μια σημαντική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας για να έχει τη δυνατότητα το Νοσοκομείο Καρπάθου να πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν δύο γιατροί με ειδικότητα χειρουργού και μία αναισθησιολόγος, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται μικροεπεμβάσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών μικρής εμβέλειας και βαρύτητας.

Επισημαίνει όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα και για άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και θέτει τρεις προϋποθέσεις για αυτό:

1ον) Την  πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού

2ον) Την παράταση της σύμβασης της αναισθησιολόγου, η οποία τερματίζεται στις 31 Μαρτίου.

3ον) Την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η Κάρπαθος λόγω της γεωγραφικής της θέσης, επιβάλλεται να διαθέτει ένα νοσοκομείο που να εξυπηρετεί τις περισσότερες ανάγκες των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Διαφορετικά είτε θα αναγκάζονται οι άνθρωποι αυτοί να μετακινούνται στη Ρόδο ή στην Αθήνα είτε, σε έκτακτες περιπτώσεις, θα πρέπει να γίνονται αεροδιακομιδές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα για το νοσοκομείο Καρπάθου:

01.02.2023_ΕΡΩΤΗΣΗ_ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_.Ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρπάθου για να μπορούν να πραγματοποιούνται χειρουργείαdocx