Κοντά στους πολίτες της Σύμης, ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που συζήτησε μαζί τους μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Κόνσολας, που έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες του νησιού, επισήμανε ότι: «η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν αλλάζει. Αντίθετα, γίνεται πιο ισχυρή. Για μένα η πολιτική δεν γίνεται από ένα γραφείο και από απόσταση. Το ξέρετε γιατί με ξέρετε καλά. Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σε κάθε πολίτη, κοντά στο πολίτη, στα δύσκολα και όχι στα εύκολα. Και η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή σε κάθε πολίτη στα νησιά μας».

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι: «στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα αποφασίσουν. Με το χέρι στη καρδιά, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Πληρώσαμε ακριβά τις αυταπάτες, τις περιπέτειες, τις εύκολες λύσεις. Η χώρα χρειάζεται γερό τιμόνι».
Αναφέρθηκε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με τη μείωση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών και την αποτελεσματική φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική μείωσης των φόρων, η οποία όπως είπε πρέπει να συνεχιστεί, αναφερόμενος:
– Στη μείωση από το 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ στο εισόδημα.
– Στην αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
– Στη μείωση της προκαταβολής φόρου.
– Στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μετατρέψει σε μόνιμο φόρο.
– Στη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 22%.
– Στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, δύο φορές.
– Στην αύξηση του αφορολόγητου για τις γονικές παροχές στα 800.000 ευρώ.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε ως στόχο για τη νέα τετραετία την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και νέες μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές.

«Η πολιτική σταθερότητα και μια ισχυρή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης αλλά και για να συνεχίσουμε να μειώνουμε τους φόρους», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.