«Ο ρόλος του κυβερνητικού βουλευτή δεν είναι να σιωπά μπροστά στα προβλήματα, ούτε να περιορίζεται στο ρόλο του χειροκροτητή.

Αισθάνομαι και ξέρω ότι καθημερινά λογοδοτώ απέναντι στους πολίτες και για αυτό δεν μπορώ να σιωπήσω στο πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που προχώρησε σε παρεμβάσεις και διαβήματα τόσο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ξεκάθαρα και χωρίς να κρύβεται ότι οι εξελίξεις στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρπάθου και Κάσου, αποτελούν ένα ζήτημα που πλήττει την αξιοπιστία όλων και κυρίως της κυβέρνησης, αφού υπάρχει εμπλοκή στο σχεδιασμό και το μήνυμα της αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και της Κάσου με ένα σύγχρονο και ταχύτερο πλοίο.

Ζητά να καταβληθούν τα οφειλόμενα για τις συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας, τονίζοντας παράλληλα ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο αυτών νησιών είναι πλέον στον αέρα, αφού τα δρομολόγια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ δεν έχουν ενεργοποιηθεί για να καλυφθεί το κενό, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί και στον ίδιο.

Στην παρέμβασή του στους Υπουργούς, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά:

– Την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τον διαγωνισμό και την καταβολή των οφειλομένων στην εταιρεία και τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού-express ή όποια άλλη διαδικασία κριθεί  πρόσφορη.

– Την αντιμετώπιση του κενού που δημιουργείται με τη δρομολόγηση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, άμεσα και δεσμευτικά. Αναφέρει, μάλιστα, ότι υπάρχουν κάτοικοι της Καρπάθου και της Κάσου, που, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κρήτη και για να επιστρέψουν στο νησί τους πρέπει να ταξιδέψουν στον Πειραιά πρώτα.

«Αν δεν υπάρξει αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρπάθου και Κάσου θα είμαστε ανακόλουθοι και έκθετοι απέναντι στους νησιώτες.

Η κυβέρνησή μας επένδυσε στην αξιοπιστία, αλλά και στις δεσμεύσεις για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και για τα δύο αυτά νησιά», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.