Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κω, που πραγματοποιήθηκε Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του Υπουργού, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού, κ. Νίκου Ταχιάου, παρέστη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην τελετή υπογραφής, παρευρέθησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος της ΚτΥπ., κ. Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ., κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου: ο κ. Παππάς Γιάννης Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα. Μίκα Ιατρίδη και ο κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος της Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, κ. Χατζηάμαλλος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κω, κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Σε δήλωση του, ο κ.Κόνσολας τονίζει:

«Η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω αποτελεί το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν όλοι, αλλά, κυρίως, αποτελεί επιβεβαίωση της κυβερνητικής βούλησης να ενισχύσει τις υποδομές στην Κω.

Η κοινή μας προσπάθεια μαζί με τον Δήμο Κω, τον Δικηγορικό Σύλλογο Κω, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, απέδωσε καρπούς.

Σημασία έχει ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, η Κως σε δύο χρόνια θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο  και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο, με προϋπολογισμό του έργου να είναι 3.300.000 ευρώ.

Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία.

Τα έργα μένουν σε κάθε τόπο και τον κάνουν καλύτερο».