Με μία ακόμα κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία από την πλευρά της Πολιτείας για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι στην ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τη Σάμο αλλά και τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

«Η ζωή στο Αγαθονήσι πρέπει να στηριχθεί από την Πολιτεία με κάθε τρόπο. Στο Αγαθονήσι, η έννοια της ζωής, της επιβίωσης, της δημιουργίας και της εξέλιξης είναι συνυφασμένη με την ακτοπλοϊκή σύνδεση», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι το Αγαθονήσι είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένο από την ανάγκη συχνής και απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σάμο, αφού από αυτήν εξυπηρετούνται λειτουργίες όπως η τροφοδοσία του νησιού με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, ενώ στη Σάμο μεταβαίνουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου που έχουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται θεραπεία ή περίθαλψη.

Εδώ και ένα μήνα, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Σάμο και πρέπει άμεσα να εκδοθεί η προκήρυξη για την ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας σε πλοίο που θα εξυπηρετεί τη γραμμή.

Παράλληλα, ένα ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου με τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Εδώ και ένα μήνα, έχει λήξει η σύμβαση με το πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή και συνδέει το Αγαθονήσι με Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Αρκιούς αλλά και το Πυθαγόρειο της Σάμου.

Πρέπει και εδώ να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την προκήρυξη, αλλά, κυρίως, να διατηρηθούν τα 4 δρομολόγια την εβδομάδα, όπως γινόταν το 2022, όπως τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της πρωτοβουλίας του Μάνου Κόνσολα για το Αγαθονήσι.

21.11.2023, ΕΡΩΤΗΣΗ_Βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγαθονησίου με τη Σάμο και τα νησιά της Δωδεκανήσου