Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε μια συνάντηση εργασίας με θετικές εξελίξεις για τους πυρόπληκτους αγρότες της Νότιας Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να χορηγηθούν από τον ΕΛΓΑ οι προκαταβολές των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες της Νότιας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των στοιχείων που είχαν γίνει, αρχικά από τον ΕΛΓΑ, το συνολικό κόστος των καλυπτόμενων από τον ΕΛΓΑ ζημιών φτάνει τα 2.500.000 ευρώ.

50.000 δένδρα & 2.000 δενδρώδεις καλλιέργειες είχαν υποστεί ζημιές, ενώ είχαν υποβληθεί 25 δηλώσεις από ασφαλισμένους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για απώλειες περίπου 1.500 αιγοπροβάτων και περίπου 600 μελισσοσμηνών με πλαισοκυψέλες.

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβασή του, ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες της Νότιας  Ρόδου που υπέστησαν  ζημιές από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα, είχε θέσει ζήτημα για την καταβολή αποζημιώσεων για τον πάγιο εξοπλισμό των αγροτών και τα αποθηκευμένα προϊόντα, με δεδομένο ότι πρόκειται για ζήτημα κομβικής σημασίας αφού ο πάγιος εξοπλισμός συνδέεται με τη δυνατότητα τους να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.