Την προσπάθεια του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Κω για τη δημιουργία κλειστού σκοπευτηρίου στο νησί, στηρίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αφού στερείται υποδομών και κυρίως ενός κλειστού σκοπευτηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αθλητές του Ομίλου προπονούνται σε εξωτερικό χώρο που έχει ενοικιάσει από τον Ελληνικό Στρατό στην Αντιμάχεια.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προπονούνται στα ολυμπιακά σκοπευτικά αθλήματα και να έχει περιοριστεί η δραστηριότητα του συλλόγου στα αγωνίσματα της πρακτικής σκοποβολής.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Κω έχει αξιοσημείωτη δραστηριότητα, δεκάδες μέλη και έχει οργανώσει με επιτυχία τοπικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

Ζητά να στηριχθεί το αίτημα του Ομίλου που έχει υποβληθεί και επισήμως για την παραχώρηση χώρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή «Λινοπότι» της Κω, στο τεμάχιο διανομής 603 (αφού τα 601 και 602 τεμάχια διανομής παραχωρήθηκαν από το 2023 στο Δήμο), έστω και με ενοίκιο προκειμένου να διαμορφωθεί σε κλειστό σκοπευτήριο με δαπάνες του ίδιου του Ομίλου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα.

23.05.2024, ΕΡΩΤΗΣΗ_Δημιουργία κλειστού σκοπευτηρίου στην Κω