«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση συνιστά ένα τομέα υψηλής προτεραιότητας για την Πολιτεία, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, η λειτουργία των δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας, αφού δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας, που προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κάλυμνο.

Όπως τονίζει, η δομή στερείται βασικών ειδικοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία της από την αρχή της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, υπάρχει υποστελέχωση σε ειδικότητες όπως:

– Κοινωνικός Λειτουργός

– Εργοθεραπευτής

– Καλλιτεχνικός Κλάδος

Ο Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει ότι το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κάλυμνο, πέραν της εκπαιδευτικής διάστασης και του ρόλου του, επιτελεί τεράστιας σημασίας κοινωνικό έργο.

Συμβάλλει στην επαγγελματική εκπαίδευση παιδιών που δεν πρέπει να βιώσουν συνθήκες και καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Για αυτό και έχει καθοριστική σημασία η κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλύμνου.

 

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2024

Α.Π.: 2916/ 30/1/2024

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις προσωπικού στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κάλυμνο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση συνιστά έναν τομέα υψηλής προτεραιότητας για την Πολιτεία.

Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, η λειτουργία των δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας, αφού δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους.

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κάλυμνο, πέραν της εκπαιδευτικής διάστασης και του ρόλου του, επιτελεί τεράστιας σημασίας κοινωνικό έργο.

Συμβάλλει στην επαγγελματική εκπαίδευση παιδιών που δεν πρέπει να βιώσουν συνθήκες και καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Για αυτό και έχει καθοριστική σημασία η κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η δομή στερείται βασικών ειδικοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία της από την αρχή της χρονιάς.

Συγκεκριμένα υπάρχει υποστελέχωση σε ειδικότητες όπως:

– Κοινωνικός Λειτουργός

– Εργοθεραπευτής

– Καλλιτεχνικός Κλάδος.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, αναμένω την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά σας για να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κάλυμνο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιες είναι οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλύμνου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου