Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τις υπέρμετρες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης που καταγράφονται στα Δωδεκάνησα, σε άλλες νησιωτικές αλλά και ορεινές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας, προτείνει τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση ενός μηχανισμού επιβολής πλαφόν, όχι μόνο στη λιανική, αλλά και στη χονδρική τιμή της βενζίνης, στους νομούς της χώρας που καταγράφονται υπέρμετρες αυξήσεις και επιβαρύνσεις.

Ο μηχανισμός επιβολής πλαφόν θα ενεργοποιείται όταν διαπιστώνεται αύξηση στην τιμή της βενζίνης σε τιμές όπως αυτές που καταγράφονται στην παρούσα συγκυρία και θα αφορά μόνο σε συγκεκριμένους νομούς, που υπάρχει πρόβλημα.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο, υψηλής, όμως, αποτελεσματικότητας από τη στιγμή που σε νησιωτικές περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει φτάσει να κινείται ακόμα και πάνω από τα 2,3 ευρώ το λίτρο.

Το ίδιο συμβαίνει και σε περιοχές των Κυκλάδων, ενώ υψηλές τιμές καταγράφονται σε άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας αλλά και σε ορεινές περιοχές όπως η Ευρυτανία.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.