Την αύξηση του προϋπολογισμού και των διαθέσιμων πόρων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών επενδύσεων» του νέου αναπτυξιακού νόμου, ζητά με παρέμβαση του προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως τονίζει, πριν από ένα περίπου χρόνο, ολοκληρώθηκε ο πρώτος  κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δις ευρώ, που αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη περίπου 700 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο καθεστώς είναι 150 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας  ότι ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων και των επενδυτικών σχεδίων θα απορριφθούν.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι πρόκειται για επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργήσουν 15.000 νέες θέσεις εργασίας και το γεγονός αυτό επιβάλλει να επανεξεταστεί το ύψος του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο καθεστώς, λόγω και του αυξημένου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Άλλωστε, ο αναπτυξιακός Νόμος 4887 του 2022, σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την αναπτυξιακή διαδικασία σε ανταγωνιστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

8.01.2024, ΕΡΩΤΗΣΗ_Αύξηση των διαθέσιμων πόρων στον αναπτυξιακό νόμο για την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων