Με μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη κλείνει αυτή η εβδομάδα, σε ό,τι αφορά την ενδoδωδεκανησιακή συγκοινωνία και τη σύνδεση της Δωδεκανήσου με την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο, ως επιστέγασμα των προσπαθειών και των προτάσεων που είχε καταθέσει και εγγράφως (08/02/2021), ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενδονησιωτική συγκοινωνία.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε την επέκταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε όλα τα Δωδεκάνησα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την συγκοινωνία  ανάμεσα στα νησιά.

Τα νέα δρομολόγια που εγκρίθηκαν είναι:

– Ρόδος – Χάλκη – Τήλος – Νίσυρος – Κω προς την Αστυπάλαια για δύο φορές την εβδομάδα , από τις 17 Μαΐου έως τις 3 Οκτωβρίου.

-Ρόδος-Χάλκη-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, 3 φορές την εβδομάδα, από τις 19 Απριλίου έως τις  3 Οκτωβρίου.

-Σύμη-Ρόδος καθημερινό δρομολόγιο από τις 3 Μαϊου έως τις 3 Οκτωβρίου.

-Κάμειρος -Χάλκη-Τήλος , 3 φορές την εβδομάδα από τις 17 Μαϊου έως τις 3 Οκτωβρίου.

-Πάτμος-Φούρνοι-Άγιος Κήρυκος, 3 φορές την εβδομάδα από τις 17 Μαϊου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε τονίσει ότι η ενίσχυση της ενδονησιωτικής  συγκοινωνίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας νέας πολιτικής στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε δήλωση του, ο κ.Κόνσολας αναφέρει:

« Πρόκειται για μια σημαντική και θετική εξέλιξη για την ενδονησιωτική συγκοινωνία  αλλά και την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας.

Συνδέονται μεταξύ τους όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και τα Δωδεκάνησα με την Κρήτη και  το Βόρειο Αιγαίο.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Γιάννη Πλακιωτάκη για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και για το γεγονός ότι αντιλήφθηκε το πόσο σημαντική είναι η ενδονησιωτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία».