Την Τρίτη το μεσημέρι, σε ειδική θεματική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών θα συζητηθεί η προγραμματισμένη από την προηγούμενη χρονιά θεματική σε σχέση με το πρόβλημα του υψηλού μεταφορικού κόστους των αθλητικών σωματείων στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ.Μάνου Κόνσολα με στόχο να δρομολογηθούν λύσεις στο υψηλό μεταφορικό κόστος που καταβάλλουν για τις μετακινήσεις τους τα αθλητικά σωματεία στα νησιά.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Στυλιανός Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητιαμού κ.Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Εμμανουήλ Κουτουλάκης.

Με πρόσκληση του Μάνου Κόνσολα θα συμμετέχουν η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Σοφία Σακοράφα, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ.Ευάγγελος Λιόλιος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ.Γιώργος Καραμπέτσος, οι  τοπικές ενώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πετοσφαίρισης, στίβου και ποδηλασίας της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων.

Είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθεί ένα πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να δοθεί λύση από την Πολιτεία αφού σχετίζεται με την βιωσιμότητα των αθλητικών σωματείων στις νησιωτικές περιοχές.