Την άμεση τοποθέτηση γιατρού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλύμνου, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλύμνου υπηρετεί ένας μόνο γιατρός. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει δεύτερος γιατρός στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, αλλά και ο γιατρός που υπηρετεί να έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής του αφού είναι φύσει αδύνατον να πάρει άδεια.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι στην Κάλυμνο έχει αυξηθεί ο αριθμός των γεννήσεων, ενώ ο αριθμός διαχείρισης των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλύμνου, είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Επίσης, αναφέρει και το ανάλογο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη ακόμη μίας ειδικότητας, αυτής του ιατρού πνευμονολόγου. Στο νοσοκομείο Καλύμνου, αυτή τη στιγμή υπηρετεί μόνο ένας πνευμονολόγος.
Ζητά από τον Υπουργό Υγείας τις άμεσες αποσπάσεις γιατρών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν αλλά και οι αυξημένες ανάγκες στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα: 18.02.2017, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ