Η αποτελεσματικότερη φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων, η αναθεώρηση των κριτηρίων χορήγησης ασύλου, η δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης και η ανάδειξη του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελούν άξονες μιας πολιτικής αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.
Κινήσεις και επιλογές που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια.
Όσοι δεν επιθυμούν τη δημιουργία κέντρων κράτησης, με συγκεκριμένα χωροταξικά και ποιοτικά κριτήρια, προφανώς θέλουν να συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη είσοδος και παραμονή λαθρομεταναστών.
Ας πάνε να το εξηγήσουν όμως στους κατοίκους της Σύμης, της Λέρου και του Αγαθονησίου.
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το Ελληνικό Κράτος κάνει τις πρώτες σοβαρές κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ότι αποκτά μεταναστευτική πολιτική και θέτει όρια και κανόνες, απλά εθελοτυφλούν. Και δεν προτείνουν τίποτα.
Στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται πουθενά και σε κανένα σημείο, η δημιουργία κέντρου στη Ρόδο.
Αν υπήρχε τέτοια διάταξη, γνώριζα και γνωρίζω ποιο είναι το καθήκον μου, η ηθική υποχρέωση που μου επιβάλλεται από τη συνείδησή μου.
Στην ομιλία μου, την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, απευθύνθηκα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Δένδια.
Εξέφρασα, με επιχειρήματα, την αντίθεση και τη διαφωνία μου στην προοπτική δημιουργίας κέντρου κράτησης και φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Ρόδο.
Έθεσα συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να καθορίζουν τη χωροταξική επιλογή. Όσοι δεν τα γνωρίζουν ή τα προσπερνούν για τους δικούς τους λόγους, ας ανατρέξουν στην ομιλία μου στη Βουλή.
Αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια, όπως πρέπει να είναι τα δικά μας επιχειρήματα.
Τα επιχειρήματα της Ρόδου.
Είμαι Βουλευτής Δωδεκανήσου και τοποθετούμαι δημόσια. Δεν κρύβομαι.
Καθαρές θέσεις.
Καθαρές εξηγήσεις.
Τις οποίες θα συνεχίσω να υποστηρίζω και να υπερασπίζομαι.