από την πολιτική και τις επιλογές που υιοθέτησε η κυβέρνηση στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις εμμονές της, ο τουρισμός αποτελεί ασήμαντη έννοια και παράπλευρη απώλεια.
Η Κως, όμως, έδειξε αντοχές, αντιστάθηκε. Έθεσε ως πρόταγμα και κυρίαρχη προτεραιότητα τον τουρισμό της.
Αυτή τη στιγμή, προέχει να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα της Κω με συγκεκριμένα μέτρα που οφείλει να πάρει η Πολιτεία, όπως:
1. Η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της τουριστικής ταυτότητας του νησιού. Πως, όμως, μπορεί να γίνει αυτό όταν το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει σχέδιο και περιορίζεται σε αποσπασματικές και μικρής εμβέλειας δράσεις; Όταν το Υπουργείο Τουρισμού είναι ουσιαστικά χωρίς αρμοδιότητες και έχει το μικρότερο προϋπολογισμό από όλα τα Υπουργείο, μόλις 80 εκ. ευρώ;
2. Αναπτυξιακά μέτρα για την τόνωση και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Δεν αρκεί η αναστολή για ένα χρόνο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά, από τη στιγμή που η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας αυτών των νησιών έχει μειωθεί. Χρειάζεται η ενεργοποίηση ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αλλά και η τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου προκειμένου να ενταχθούν τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, στις περιοχές με υψηλό ποσοστό και ειδικό καθεστώς ενίσχυσης.
3. ʼμεση αποσυμφόρηση του νησιού και εγκατάλειψη κάθε σκέψης για τη δημιουργία νέας δομής στην Κω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να δημιουργήσει hot spot στην Κω, έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, πέρα από κάθε λογική. Η αδιέξοδη αυτή επιλογή δημιούργησε τεράστια προβλήματα, δεν πρέπει να συνδεθεί με μία ακόμα λανθασμένη και καταστροφική επιλογή που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στον τουρισμό του νησιού.
Όλες αυτές είναι προϋποθέσεις για να υπάρξει μια βιώσιμη και μόνιμη ανάκαμψη για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία του νησιού.
Ποιος, όμως, πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει συναίσθηση της λογικής και της πραγματικότητας;
Η αλήθεια είναι ότι η έλευση του 2017 φέρνει μαζί της και ένα διάχυτο αίσθημα ανησυχίας και αβεβαιότητας, όχι μόνο στην Κω, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Μια χώρα που δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάται από τον κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να πορεύεται με εμμονές και ψέματα.
Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά. Η επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, δημιουργούν μια ζοφερή εικόνα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
Χρειάζεται αλλαγή σελίδας, πολιτική αλλαγή.
Χρειάζεται μια νέα διακυβέρνηση με ξεκάθαρους στόχους, που θα λέει την αλήθεια στους πολίτες και θα έχει ως κυρίαρχη επιλογή μια πολιτική που θα στηρίζεται στη μείωση των φόρων.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στην Κω και έδωσε το στίγμα της αλήθειας και της ελπίδας.
Δεν έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για μια πολιτική που θα προσελκύει επενδύσεις και θα ενισχύσει την πραγματική οικονομία, γιατί έτσι παράγεται πλούτος στη χώρα και χτίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι δημιουργούνται νέες δουλειές.
Επιβεβαίωσε το κοστολογημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στην πρώτη διετία και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%.
Το 2017 πρέπει να είναι η αρχή της αναστροφής της αρνητικής πορείας που πήρε η χώρα τα δύο τελευταία χρόνια. Μιας πορείας που επιβάρυνε την οικονομία με 86 δις ευρώ και τους Έλληνες πολίτες με ένα νέο και επώδυνο μνημόνιο.
Η Κως πλήρωσε και πληρώνει ακριβά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι καιρός να μπει ένα τέλος σε αυτή την καταστροφική διακυβέρνηση.