Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μάνος Κόνσολας ζητά να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, προκειμένου μέλη του να συνδράμουν στο έργο του Κτηματολογίου Ρόδου για συναλλαγές και πράξεις, όπου δεν απαιτείται υπογραφή υπαλλήλου και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι λόγω της υποστελέχωσης του Κτηματολογίου Ρόδου, παραμένουν σε εκκρεμότητα χιλιάδες πράξεις, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι συναλλαγές των πολιτών, αλλά και να χάνει πολύτιμα έσοδα το Δημόσιο.

Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που γίνει άμεσα προκήρυξη, θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος για να καλυφθούν οι θέσεις και αυτό σημαίνει ότι θα διογκώνεται ο αριθμός των εκκρεμών πράξεων που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Συνεπώς, όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, θα πρέπει να αναζητηθούν, βραχυπρόθεσμα, βέλτιστες και κυρίως ευέλικτες λύσεις, ενώ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έχει προτείνει τη λύση μιας προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας δικηγόροι θα μπορούν να συμβάλουν στη διεκπεραίωση πράξεων στο κτηματολόγιο για τις οποίες δεν απαιτείται η υπογραφή υπαλλήλου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα για το Κτηματολόγιο Ρόδου.

31.03.2023, ΕΡΩΤΗΣΗ_Επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του κτηματολογίου Ρόδου