Την επέκταση της γραμμής Κω-Αστυπάλαια-Κω, που εξυπηρετείται από ταχύπλοο,  με κατάληξη είτε την Ρόδο είτε τη Σάμο για τη θερινή περίοδο, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καταθέτοντας ερώτηση αλλά και αναφορά.

Ο κ.Κόνσολας τονίζει ότι η Αστυπάλαια τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, διαθέτει μια δεδομένη δυναμική που την κατατάσσει στους δυναμικά αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς. Η διατήρηση και ενίσχυση αυτής της δυναμικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βελτίωση και ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η  κίνηση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με την Κω με ταχύπλοο σκάφος, που τη θερινή περίοδο πραγματοποιείται με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, επιβεβαιώνει τη δυναμική του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Υπολογίζεται ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια έφεραν στην Αστυπάλαια πάνω από 6.500 επισκέπτες, αξιοποιώντας το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο της Κω υπάρχει η δυνατότητα άφιξης πτήσεων charter, που μπορεί να τροφοδοτήσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Αστυπάλαια.

Ο Κόνσολας τονίζει ότι η ενίσχυση των δρομολογίων για τη σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Ρόδο και τη Σάμο, μέσα από την επέκταση του δρομολογίου Κω-Αστυπάλαια-Κω, θα ανοίξει μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική, επισημαίνοντας ότι για το  ζήτημα αυτό έχει ήδη υποβληθεί αίτημα από το Δήμο Αστυπάλαιας προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα προς το Υπουργείο  και Ναυτιλίας:

02.02.2023ΕΡΩΤΗΣΗ_ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_Eπέκταση των δρομολογίων της γραμμής Αστυπάλαια-Κω για τη σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Ρόδο και τη Σ