Με έγγραφη απάντησή του προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει ότι το Υπουργείο εξετάζει την αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω.

Το σχετικό ζήτημα είχε αναδείξει με παρέμβασή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζοντας ότι η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει την ευθύνη για την εποπτεία και την εφαρμογή των κανόνων οι οποίοι  διέπουν τη λειτουργία της Πολιτικής Αεροπορίας, θα πρέπει να έχει αποκεντρωμένα τμήματα στις περιοχές που λειτουργούν τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στην Κω.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε τονίσει, μάλιστα, ότι στη Ρόδο και στην Κω υπάρχουν δύο μεγάλα αεροδρόμια που διακινούν σχεδόν 10 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Μάλιστα, σε αυτά τα δύο αεροδρόμια, υπηρετούν αερολιμενικοί υπάλληλοι που έχουν την εμπειρία, όχι μόνο διαχείρισης των αναγκών των αεροδρομίων, αλλά και των καθηκόντων της ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής, που σήμερα έχει ανατεθεί στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε περίπτωση που δημιουργηθούν αποκεντρωμένα τμήματα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στη Ρόδο και στην Κω, θα δοθεί η δυνατότητα άμεσων ελέγχων και εποπτείας στη λειτουργία των δύο αυτών αεροδρομίων, αλλά και τακτικών προγραμμάτων επιθεωρήσεων.