Από την Κάλυμνο όπου βρίσκεται ο Μάνος Κόνσολας, μαζί με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, τους πρώην Υπουργούς, κα. Ζαχαράκη Σοφία και κ. Κώστα Κατσαφάδο, τους υποψήφιους Βουλευτές και στελέχη του κόμματος, έστειλε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας για τα εθνικά μας θέματα:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης.

Μετά από πολλά χρόνια, ενισχύθηκε η άμυνα της χώρας αλλά και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά, έχουμε μια αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, μια συμφωνία που προβλέπει αμοιβαία συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα.

Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, ο στόχος μας είναι το Αιγαίο, διαχρονικά, να είναι μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.

Η μοναδική προϋπόθεση που θέτουμε είναι ο σεβασμός των διεθνών συνθηκών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθέτησε χθες, το πλαίσιο του διαλόγου με την Τουρκία, θέτοντας ως μοναδικές διαφορές που μπορούν να συζητηθούν και να επιλυθούν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, με βάση πάντα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, έθεσε το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου:

«Τα εθνικά μας θέματα, η άμυνα και η εξωτερική πολιτική της χώρας απαιτούν σοβαρότητα και όχι ιδεοληψίες.

Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική πολιτική της χώρας, αλλά και για την εθνική μας ασφάλεια, χαρακτηρίζεται από προβληματικά σημεία.

Ιδιαίτερα με το τελευταίο θέμα που ανέκυψε στη Θράκη. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι και στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική μειονότητα.

Εδώ στα Δωδεκάνησα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμβιώνουμε αρμονικά, χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες με τα ίδια δικαιώματα.

Στις 25 Ιουνίου πρέπει να αναδειχθεί μια ισχυρή και σοβαρή κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και θα υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα».