«Υπάρχει διακομματική και ευρεία συμφωνία για το γεγονός ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές κόμματα που αποτελούν κέλυφος για τη δράση εγκληματικών και νεοναζιστικών ομάδων.

Ας κρατήσουμε αυτή την ευρεία συμφωνία που δείχνει να υπάρχει και ας την μετατρέψουμε συνθετικά σε μια ευρεία πλειοψηφία που θα πρέπει να εκφραστεί με την ψήφιση  της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για να απαγορευτεί σε εγκληματικές ομάδες να συμμετέχουν στις εκλογές και να χρησιμοποιούν τη δημοκρατία», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Τόνισε ότι η τροπολογία  αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ακόμα και το ενδεχόμενο η ηγεσία αυτού του κόμματος να είναι εικονική, να τοποθετηθούν παρένθετα πρόσωπα και η πραγματική ηγεσία να είναι άλλη και κυρίως να αποτελείται από πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική δράση.

«Η κυβέρνηση , έχοντας ως επιδίωξη να υπάρξει συναίνεση, προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο περιεχόμενο της τροπολογίας.

Αναφέρω χαρακτηριστικά τις τροποποιητικές παρεμβάσεις σε ότι αφορά στις καταδικαστικές αποφάσεις για την πολιτική ηγεσία, αλλά και στον προσδιορισμό της πραγματικής ηγεσίας.

Αστερίσκοι και κατάθεση άλλων τροπολογιών από τα κόμματα, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι ταυτίζονται με μια κυβερνητική πρωτοβουλία, θεωρώ ότι είναι λάθος και μια πρακτική κατώτερη των περιστάσεων», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας η δημοκρατία δεν μπορεί να δείχνει ανοχή απέναντι σε αυτούς που θέλουν να την καταλύσουν, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.