Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε προχωρήσει στα μέσα Μαΐου σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή για την πορεία και διαδικασία υλοποίησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε ζητήσει:

1ον: Την άμεση υλοποίηση του έργου της περίφραξης του αεροδρομίου.

2ον: Την εγκατάσταση και λειτουργία κλιματισμού σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και όχι μόνο στην αίθουσα αναχωρήσεων.

3ον: Την υλοποίηση έργων σήμανσης και φωτισμού στην πίστα του αεροδρομίου αλλά και σε όλους τους άλλους χώρους.

4ον: Τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών που σήμερα είναι μόνο δύο, προκειμένου να αυξηθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα του αεροδρομίου.

5ον: Την  αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού που έχουν φθαρεί.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής ενημέρωσε τον Μάνο Κόνσολα ότι:

– Συντάσσεται η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου της περίφραξης του αεροδρομίου, ενώ ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.116.000,00 €.

– Έχει εκπονηθεί μελέτη τεχνικής προδιαγραφής συντήρησης του κλιματισμού, προϋπολογισμού 323.964,88€, που θα δημιουργήσει άμεσα συνθήκες θερμοκρασιακής άνεσης στον Αερολιμένα Καρπάθου.

– Προχωρά η τεχνική μελέτη για την αντικατάσταση των ιστών προβολέων πίστας του Αερολιμένα που έχουν φθαρεί και των προβολέων αυτών με νέου τύπου LED.

– Προβλέπεται η βορειοδυτική επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 15.000 τ.μ., γεγονός που θα δημιουργήσει τέσσερις (4) επιπλέον θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών (2 μεγάλων και 2 μικρών αεροσκαφών).