Συνάντηση Κόνσολα Μενδώνη

Σε απόλυτα θετικό και εποικοδομητικό πλαίσιο κινήθηκε η συνάντηση εργασίας που είχαν η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων στη Ρόδο, στην Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Συναντίληψη, επίσης, υπήρξε και στο ζήτημα της ανάδειξης και της αποκατάστασης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Μετά από πρόταση του Υφυπουργού Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το πρώτο δίμηνο του 2020, νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, για να προχωρήσει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε στην κα. Μενδώνη το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων του ΤΑΠΑ στη Μεσαιωνική Πόλη, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το σύνολό τους, καθώς εντάσσονται στην πόλη που έχει αναδειχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συζητήθηκε, επίσης το ζήτημα της επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και η προοπτική ενός ενιαίου εισιτηρίου εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Δωδεκανήσου.