Στη διαχείριση της πανδημίας και στις προϋποθέσεις για το άνοιγμα της αγοράς αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι:  «από την πορεία των εμβολιασμών θα εξαρτηθεί η επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας συνδέεται με δύο προϋποθέσεις:

1ον: Τη διασφάλιση της ασφάλειας με την αύξηση των test, την ιχνηλάτηση, τον περιορισμό κρουσμάτων.

2ον: Την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Ο κ. Κόνσολας τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων και το Σάββατο και την Κυριακή αλλά και τις αργίες, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Επεσήμανε ότι η διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια, δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένους, από τη στιγμή που το Ισραήλ έχει εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις το 52% του πληθυσμού του, οι Ηνωμένες Πολιτείες το 15% του πληθυσμού της που αντιστοιχεί σε 48 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ η Βρετανία έχει ήδη εμβολιάσει με μία δόση το 45% του πληθυσμού της, έχοντας χτίσει ένα πρώτο τείχος προστασίας.

«Πιστεύω απόλυτα στην ευρωπαϊκή ιδέα. Αυτό, όμως, δεν με εμποδίζει να δω την πραγματικότητα»,

τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για να αλλάξει ταχύτητα η Ευρώπη στο θέμα των εμβολιασμών, πρωτοβουλίες που συνδέονται με την αύξηση και την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και προμήθειας των εμβολίων.