Άμεση ήταν η παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα προς το Υπουργείο Υγείας,  μετά την διακρίβωση των αναγκών που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και τις συναντήσεις που είχε στο νησί με τη διοίκηση και γιατρούς της μονάδας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η δυνατότητα των δομών υγείας στα νησιά, που αποτελούν τουριστικό προορισμό, να παρέχουν άμεσες υπηρεσίες σε επισκέπτες και πολίτες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τον τουρισμό μας, αλλά και για την εικόνα της χώρας σε ό, τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

Επισημαίνει ότι είναι επιτακτική και καθοριστικής σημασίας η ανάγκη τοποθέτησης ιατρού, με ειδικότητα χειρουργού, αφού το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει ιατρό με αυτή την ειδικότητα.

Ακόμη πιο επιτακτική, όμως, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, καθίσταται η ανάγκη για τη λειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, που προϋποθέτει την τοποθέτηση ιατρού-μικροβιολόγου.

Τονίζει ότι αποτελεί καθοριστικής σημασίας ζήτημα, αφού στο νησί δεν υπάρχει διαγνωστικό κέντρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν μικροβιολογικές εξετάσεις, ενώ ζητά την ενίσχυσή του με υποδομές και κυρίως με ένα βιοχημικό αναλυτή υγρής χημείας.

Όπως, μάλιστα, επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, το Κέντρο Υγείας Πάτμου πρέπει να είναι σε θέση να εκδίδει αποτελέσματα rapid ή μοριακών τεστ, που είναι απαραίτητα για την επιστροφή των επισκεπτών στις χώρες τους, ενώ θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει ανάγκες που δημιουργούνται, ιδιαίτερα μετά την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου υπογραμμίζει την ανάγκη τοποθέτησης οδηγών για να καλύπτονται οι βάρδιες των ασθενοφόρων.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

8.07.2021, ΕΡΩΤΗΣΗ_Ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές του Κ.Υ Πάτμου