Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που θα προκύψει στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της αποχώρησης των επικουρικών γιατρών.

Όπως είναι γνωστό, η  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε μη νόμιμη την παράταση των συμβάσεων 2.100 επικουρικών ιατρών, αναγκάζει τους τελευταίους να αποχωρήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο 2018 θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, σε βαθμό που θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους.

Οι Βουλευτές, στην Ερώτηση που κατέθεσαν, ζητούν από την κυβέρνηση απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τα κενά που θα προκύψουν από την απόλυση των επικουρικών και για ποιο διάστημα, ενώ επισημαίνουν ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση με την επαναπροκήρυξη των θέσεων.

Στην Ερώτηση των Βουλευτών και του Μάνου Κόνσολα, επισημαίνεται, επίσης, ότι επιδεινώνονται τα προβλήματα με την μισθοδοσία άλλων 700 επικουρικών ιατρών τους οποίους η κυβέρνηση έχει εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έχει πληρωθεί μόνο ένα μέρος των δεδουλευμένων, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας, ότι έχει δοθεί εντολή μέχρι να εκταμιευθεί το αντίστοιχο κονδύλι από το ΕΣΠΑ, να πληρώνονται από τις πιστώσεις των νοσοκομείων.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι, οι μέσω ΕΣΠΑ απασχολούμενοι ιατροί, θα κληθούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους μέσα στο 2018 (ακόμα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο), αφήνοντας κρίσιμα τμήματα νοσοκομείων χωρίς ιατρικό προσωπικό.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών.

 

7.02.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_Μπροστά σε τεράστια κενά τα Νοσοκομεία, λόγω αποχώρησης των Επικουρικών Ιατρών!