Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα.
Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, παρά τις διαβεβαιώσεις και το κλίμα τεχνητής ικανοποίησης που θέλησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση για τους δείκτες κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, στα Δωδεκάνησα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 104 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με μεγαλύτερο πρόβλημα στη Δ΄ Δωδεκανήσου) και 130 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει και τα αυξημένα κενά (παραπάνω από 80) που υπάρχουν στην ειδική αγωγή παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση και στην κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Ο Μάνος Κόνσολας παραθέτει, στην ερώτησή του αναλυτικά τα κενά των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ζητά να προταχθεί η κάλυψη των κενών θέσεων μέσα από τη δεύτερη φάση διορισμού αναπληρωτών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

25.09.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ