«Το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την προσέλκυση και στήριξη των επενδύσεων, αποκαλύπτεται από τον τρόπο με τον οποίο ακύρωσε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία για την κατασκευή υδατοδρομίων και την ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνα», τονίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακύρωσε το νόμο 4146/2013, που έδινε τη δυνατότητα σε ιδιώτες επενδυτές να αναλάβουν την κατασκευή και αδειοδότηση υδατοδρομίων, κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016, νομοσχέδιο με το οποίο επέβαλλε η κατασκευή των υδατοδρομίων να γίνει από το Δημόσιο και οι άδειες να εκδίδονται στο όνομα φορέων του δημοσίου.

Έκτοτε, η τύχη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αγνοείται, αν και η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει ο κ. Κόνσολας, ήταν να παρεμποδίσει και να παγώσει κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον ή δραστηριότητα.

«Ουσιαστικά, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει απαντήσεις στο ερώτημα για ποιο λόγο επιβάλλει την κατασκευή υδατοδρομίων από το Δημόσιο ή φορείς του και αποκλείει ιδιώτες επενδυτές ή ακόμα και τη λύση της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Πολύ περισσότερο, όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι του Δημοσίου για να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των υδατοδρομίων», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα, όχι μόνο δεν καθιστούν ελκυστική τη χώρα μας για επενδύσεις, αλλά στέλνουν ένα απόλυτα αρνητικό μήνυμα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

21.09.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΥΓΡΟΠΛΑΝΑ