Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τα κρατητήρια του Α.Τ. της Ρόδου έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hot spot. Σε ένα χώρο χωρητικότητας 40 ατόμων, έχουν, κυριολεκτικά, στοιβαχτεί 120 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων είναι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους είναι και μικρά παιδιά.

Τονίζει ότι πέραν της ακαταλληλότητας του χώρου, προκύπτουν ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διαχειρίζονται μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνονται ούτε στο παραμικρό.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι: «για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι στο χειρισμό του μεταναστευτικού δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε την ανθρωπιστική διάσταση, αλλά ούτε και τη διάσταση της ασφάλειας».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει άμεσα για την αποσυμφόρηση του χώρου και ταυτόχρονα απευθύνει ερώτημα για την ύπαρξη επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που αποβιβάζονται στη Ρόδο.

Ζητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο χρόνος παραμονής τους στο νησί, ποιες είναι οι υποδομές και με ποιο τρόπο επιταχύνεται η διαδικασία ασύλου ή επαναπροώθησης.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου.

18.09.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΤΥΠΟ HOTSPOT