Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικών αιτήσεων στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2017-2018, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ενώ μέχρι πέρυσι ο χρόνος κατάθεσης των αιτήσεων πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ήταν ο Ιούλιος, η Πολιτεία υιοθέτησε μια νέα, πλέον, πρακτική και εξέδωσε τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα την προκήρυξη, η οποία προέβλεπε ως ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, κυρίως σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν για την προκήρυξη και τις προθεσμίες με αποτέλεσμα να μην καταθέσουν αιτήσεις.
Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν καλύψει και καλύπτουν θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων σε μικρά νησιά και ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Με δεδομένο ότι το μέτρο της αλλαγής του χρονικού ορίζοντα κατάθεσης των αιτήσεων εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δεν υπήρξε πλήρης ενημέρωση, ο κ. Κόνσολας ζητά να ανοίξει το σύστημα για να μπορούν να κατατεθούν συμπληρωματικές αιτήσεις.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

12.05.2017_ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.